Istoria Flamenco

Descărcați acest document ca PDF

Ce este Flamenco?

Flamenco este o artă populară și cultură de la Spania. Acesta este special pentru a provincia Andaluzia în Spania. Punct de vedere istoric, aceasta a fost întotdeauna de evacuare muzical de săraci și oprimați. Ea a trecut prin tradiție orală pe care artistul folosește persoana ca bază pentru propriile sale variații.

Flamenco este o artă tripartit, implicând cântând, dans și chitara simultan -, precum și semne de punctuație rhytmic (cu mâna-bate și alte metode), care este considerat o forma de arta. Există sute de diferite tipuri de piese din cadrul flamenco, care au denumiri generice, cum ar fi seguiriyas, soleares, Alegrias, malagueñas, fandangos, Zapateado, rondeña, etc. Ele sunt definite prin caracteristica melodica, rhytmic, și structurile armonice; fiecare are o stare de spirit caracteristic si multe sunt variante regionale de forme similare în esență.

Originile

Acesta sa totuși că ceea ce a fost să evolueze în flamenco origined înapoi la secolul al 16-lea.Cântec flamenco (sau cante, după cum se știe) implică o sinteză a cel puțin patru culturi:

  • țiganilor
  • mauri, arabi sau
  • evreii
  • indigene Andalusians

Primele trei au fost aruncați împreună de general de persecuției care a urmat expulzarea maurilor în 1492. Flamenco a fost în cele din urmă creat de fuziune a Gitano cante cu muzica folk andaluz. acompaniament de chitara cântând prin e un fenomen mai târziu, desi acesta este înregistrat de către călători în Andaluzia, în secolul 18. Andaluze cântece populare a avut în trecut, însoțite de instrumente diferite, inclusiv bandurria, vioara si tamburina, dar acum chitara predominat.

Flamenco devenit pentru prima dată o artă publică, performant în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, odată cu apariția cantante cafenea. Prima cafenea cantanteopened în Sevilia in1842, și a atras foarte puțin atenție. Dar prin anii 1860 cafenele similare au fost stabilite nu numai în marile orașe din Andaluzia, ci în măsura în care la Madrid, și dincolo. O audienta de pasionații de toate clasele și ocupații urmărit performanța. Ele ar putea aștepta să se distreze de către un grup format, probabil, unul sau doi cântăreți, trei sau patru femei și doi bărbați dansatori, însoțit de doi chitaristi.A doua jumătate a secolului al XIX a fost unul din marile epoci de performanță flamenco. Cafenelele au adus împreună cele cântăreții de țigani (cante Gitano) și cântăreții Andaluz (cante Andaluz), care au devenit maeștri ai multor diferite forme de flamenco.Cafenele extins, de asemenea, rolul de chitara, care a devenit extrem de popular. Acestea ar angaja un chitarist regulat primul și al doilea, care a trebuit să știu cum să însoțească multe forme diferite de cântece și dans, și să poată să urmeze stiluri de cântăreți diferite. În timp ce cântărețul a rămas figura de frunte, chitaristul a venit să ia o parte mai putin servil cu trecerea timpului. Chitaristi buni au fost în mare cererii, concurența a fost acerbă. În eforturile lor de a întreacă unul pe altul, jucătorii a introdus noi tehnici, și, uneori, chiar a recurs la trucuri și actele scandalos de showmanship cum ar fi jucat cu o manusa de la o mână sau cu chitara a avut loc de mai sus lor cap. Dar cafésfostered o serie de chitaristi fine care se încheie cu Ramon Montoya (1880-1949), care a fost mai târziu să fie fondatorul stilului modern de flamenco solo chitara.

Zile mari cantantes cafenele "au fost preluate de rândul său, a secolului, și prin 1910, ei au fost în declin grav. Anii UO către 1936 urmau să fie ani de la prezentarea de teatru de flamenco, de la Opera "Flamenca "și" Flamenco Balet". Gustului public întoarse spre un tip de lin de voce, cum caracterizate de Antonio Chacón, spre cantes mai ușoare andaluze. conducând cântăreți profesionale ale timpului, Chacón, Torre au fost unele dintre cele mai mari din flamenco istorie. Nu a fost nici o lipsă reală de adevărați artiști în dans, fie, și astfel chitaristi ca Javier Molina, Montoya Ramon, Manolo Huelva de, și Perico lunar del au fost toate activă.

Războiul în Europa și urma războiului civil din Spania a făcut 1940 e un deceniu nefavorabil pentru flamenco, cu puține șanse de plătit pentru de performanță în afara Americi. Cu toate acestea, o preocupare pentru adevărat flamenco au început să reapară în 1950, aducând cu ea oportunități pentru performanță serioasă. festivaluri în Cordoba, Jerez și Malaga la sfârșitul anilor cincizeci și începutul anilor șaizeci stimulat interesul public și a încurajat o nouă generație de artiști.

Modernă flamenco chitara

Modernă chitara flamenco este vărul primul moderne chitara clasica. Cei doi au un strămoș comun, și sunt în esență, de către handbuilt aceleași metode.Chitara flamenco, cu toate acestea, are un sunet distinctiv special și joc de acțiune propriu, realizat prin utilizarea de lemn diferite pentru corp și dimensiuni diferite și proporții subtil.

Există trei diferențe principale între flamenco Instrumente clasice si:

  • 1) Chitara clasica este de obicei confectionat din lemn de trandafir, cu un cedru sau molid de top.Tradițională flamenco Instrumentul este realizat in intregime din chiparos, și este, în general, mai ușoare, în construcții, dându-i un ansamblu mai ușoară și mai percutantă suna. Unii chitaristi de flamenco prefera, de fapt adâncimea de instrumentul clasic pentru solo lor de joc, în timp ce altele folosesc un instrument hibrid.
  • 2) Chitara flamenco are tappingplates de plastic numite golpeadores. Acestea protejează fața de chitara de la robinete cu unghiile dreapta, o caracteristică a muzicii flamenco.
  • 3) Flamenco Chitare încă mai au de multe ori push-cuie (cum ar fi un vioara) pentru tuning. Pe chitara clasica, acestea au fost înlocuite de o mașină adaptată capete.

Ca chitara clasic modern, chitara flamenco este o instrument de invenție relativ recentă.

Dovezile disponibile sugerează că Antonio de Torres ar trebui să să fie creditat cu dezvoltarea și stabilizarea chitara flamenco din 1850, a la aceeași perioadă și în același mod a definit chitara clasica.

O examinare a unui chitara flamenco timpuriu, prin Torres în 1867, relevă caracteristicile de bază ale tipului. Cele șase siruri de caractere sunt reglate de cuie de lemn, si organismul este un pic mai mic decat tipul clasic echivalent. Cele două Cele mai importante caracteristici ale chitara flamenco tipice, cu toate acestea, sunt utilizarea de Spaniolă chiparos pentru spate și laterale, precum și luminozitatea extremă a construcției. utilizarea foarte subțiri, ușoare părți chiparoși și spate ajută să dea chitara flamenco său distinctiv de sunet.Toată construcția internă este mai simplă decât pe modelul clasic. Acțiunea de chitara flamenco este mai mic decât cel al clasic, cu siruri de caractere mai aproape de freturi pentru degetele rapide, si grif în sine este, de obicei, ușor mai îngust. În cele din urmă, tabelul poartă placa de robinet distinctiv pentru ao proteja împotriva tobele și slapping a degetelor chitaristul lui, care face un element esențial o parte din tehnica de flamenco.

Acesta a fost sugerat că multe dintre caracteristicile chitara flamenco inițial apărut din necesitatea unui instrument ieftin. Există un element de adevăr în această Argumentul: chitaristi de flamenco nu au, în mod tradițional, a fost oameni bogați.

În ultimul secol și un sfert, de bază, flamenco chitara a suferit putine modificari, deși a crescut un pic în mărime. Procesele S-au făcut cu paltin, mai degrabă decât organismele de chiparos.Introducerea mai recentă a a fost hibrid "Concertul de flamenco" chitara, care combină flamenco grif și placa de robinet cu lemn de trandafir clasic si tuning mașină.

REFERINȚE

Evans, Tom and Mary Evans music, history, construction, and players from the Renaissance to Rock;

Magnussen, Paul: Rincon Flamenco Classical Guitar 1997, 30-33.

Magnussen, Paul: Rincon Flamenco No.5: Basic Forms, Classical Guitar 1997, 47-49.

The Origins and Development of Flamenco; IN

The Guitar Foundation of America : http://www.guitarfoundation.org/

Inițial, la

La pagina principală

Sciencespaces
© 2024 Created with the assistance of @ReuN Support Team. All rights protected.
Contact Form | Privacy policy | Cookie policy