Linux pe WRT54G

Jim Buzbee (Versiunea PDF a acestui document)

BatBox WRT54G Versiunea de distribuție 0.61

Aceasta este o distribuție Linux pentru mini-WRT54G Linksys. În aproximativ 20 de secunde, puteți instala un set mic de instrumente Linux pentru a dis-punctul de acces. De distribuție este orientată spre cei care sunt curiosi explorarea întâmplare mecanismele interne ale acestui aparat. Instalarea este strict la discul RAM a casetei. Nu există schimbări permanente sunt făcute. Dacă te joci ceva, puterea ciclului de caseta.

La finalizarea instalării, veți putea să telnet in caseta și să aibă un sistem cu instrumente de bază, cum ar fi syslog, httpd (cu cgi-bin suport), vi, Snort, montură, insmod, rmmod, de sus, grep, LS, ifconfig, iptables, SSH, etc.

Iptraf Pentru a instala de la MS Windows, consultați fișierul README. Pentru a instala de pe Linux sau OSX, procedați în felul următor: Fie modifica script-ul "wrt54g.sh" pentru adresa IP și parola router-ul, sau treci le ca argumente pentru script-ul. În mod implicit script-ul folosește Java pentru a muta fișiere pe WRT54G. Dacă ați prefera wget sau curl, decomentați liniile corespunzătoare din scenariu. Am avut o problema cu versiunea mai veche a wget caractere traducerea scăpat înainte de a trece URL-ul pe server. Kilometraj dvs. pot varia în funcție. Portul WAN a casetei trebuie să fie configurat pentru a reuși instalarea.

De distribuție a fost testat pe Linksys firmware pana la versiunea 4.00.7 versiune. Eu cred că va funcționa pe cele mai multe versiuni ale firmware-ului oficial Linksys. Instalarea mea a fost testat pe Linux, OSX și Windows (cu adaos de set de instrumente de Cygwin). Am avut rapoarte ca repartizarea mea, de asemenea, funcționează pe cutii wrt54gs.

După executarea cu succes a scriptului, va fi capabil să telnet la caseta dvs. și a începe explorarea capacitățile sale. Rețineți că nu există nici un prompt de login, vă telnet direct ca root. Fii atent. Acest lucru este pentru uz dezvoltare și nu este menit să fie dislocate pe internet deschis. Este posibil să doriți să revizuiască comenzile iptables executate în script de instalare. Ei lucrează pentru a-mi Version 1 WRT54G, dar mai târziu versiuni pot avea diferite dispozitive logice ethernet. Cu versiunea mea de 1 cutie, daemon telnet nu este disponibil pe partea WAN a casetei. Un mic WRT54G ssh demon este inclus (dar nu este instalat în mod implicit), pentru cei care au nevoie de securitate.

Serverul web alternativ este instalat pe portul 8000 de caseta.

În versiunile curente ale distribuției, fisierul tar "distro.tar" este destul de rară. Dacă doriți să modificați fișierele trimise la caseta, dezarhivati distro.tar și se adaugă sau se scad fișiere din "opțiuni" în subdirectorul, apoi recreați fișierul tar. În mod normal, nu ar trebui să ruleze script de instalare de mai multe ori pentru o putere-ciclu de caseta. de exemplu, dacă doriți să rulați instalare din nou, resetați WRT54G primul.

Am încercat să limiteze toate modificările pe disc RAM, dar nu există nici o garanție că nu veți deteriora unitatea dumneavoastră prin utilizarea acestor instrumente.

Nu sunt vești mult pe WRT54G într-un timp destul. În ceea ce pentru mine, am fost un pic ocupat încercând mâna mea la scris o aplicație pentru iPhone și iPod touch. E un pic de efort diferit pentru mine, dar am avut un moment bun face asta.Cererea a fost inspirat de AppleTV pe care am revizuit-o înapoi în timp. Ea nu face zgomote nepoliticos sau calcula sfaturi pentru tine, dar puteti verifica aici.

Pentru fanii vreme voi, am acum online meu stația meteo în curs de executare în sus prin WRT54G mea și-mi NSLU2

Actualizări

12/31/2006 Versiunea actualizată: 0,61

Am încărcat o nouă versiune de script-uri care folosesc mele "/ tmp / var / bin", după cum sa discutat mai jos directorul. Această modificare este compatibil asa ca nu ar trebui sa doara nimic pe toate casetele în care script-uri conduse. Am testat schimbarea pe pagina mea veche versiunea 1 cutie pe versiunea firmware 4.00.7 și it works fin. De asemenea, am încercat să ruleze cu versiunea 4.30.5 și nu a reușit, dar am fost capabil să downgrade la versiunea 4.00.7 înapoi. Dacă cineva știe de un mod de a face să funcționeze în acest firmware mai nouă, lasă-mă să știu. Am avut, de asemenea, o parte din corespondența cu Wentwork Rob, care a fost faci unele de lucru pentru a spori distro mea cu câteva pachete foarte misto. Paginile sale pot fi găsite aici.

7/30/2006 Soluționare?

Am avut un raport care motivul distro mea nu reușește pe firmware-ul mai nou se datorează unei schimbări în structura diretory. Evident "/ var / bin" trebuie să fie schimbat la "/ tmp / var / bin" pentru a face script-uri operaționale. Nu am testat acest lucru și eu nu s-au schimbat script-uri. Dacă aveți o problemă în cazul în care distro mea nu reușește să lucreze, încercați să schimbați toate instanțele de "/ var / bin" pentru a "/ tmp / var / bin". Când am ocazia voi face schimbarea în script-urile mele pentru că eu cred că acest lucru va fi compatibile cu versiunile anterioare. Vă mulțumim pentru Lionel Widdifield pentru informatii!

4/2/2006 Hole fix?

Am avut o serie de rapoarte care bug-ul Linksys am folosi pentru a instala distribuția meu a fost stabilit în ultimul firmware. Deci, chiar WRT54GL să nu funcționeze. Alternativele sunt de a utiliza un firmware supleant sau de downgrade la un firmware mai vechi, care poate sau nu poate fi posibil. Lasă-mă să știu ce lucreaza pentru tine.

12/10/2005 Noul model de WRT54G

Daca sunteti interesati de hacking acest dispozitiv, asigurați-vă că ați cumpărat modelul WRT54GL. Linksys a trecut de la Linux, în versiunea lor standard, WRT54G. În plus, eu nu sunt sigur dacă distro mea va lucra cu noul WRT54GL. Lasă-mă să știu dacă acesta lucreaza pentru tine.

Tocmai am terminat comentariul meu TS TRENDnet U200. TS-U200 este un dispozitiv similar cu NSLU2 Linksys cu Ethernet și două porturi USB 2.0. Și ca NSLU2, am fost în stare să "obține root" pe ea cu ajutorul unui defect pe una din paginile de web de configurare. Gaura a fost foarte similar cu bug-ul Linksys am folosi pentru a instala distro meu pe WRT54G.

11/19/2005 FYI

Nu de mult nouă, cu munca mea WRT54G, dar am dat peste un dispozitiv de rețea interesant Attached Storage care are același tip de gaura de securitate pe care îl folosesc cu meu "Distribuție Batbox". Am fost în măsură să exploateze în cea mai mare parte gaura același mod. Stii de foraj, pentru a primi root, rulați noul cod, etc Din moment ce este, de asemenea, o cutie MIPS-based, sa oarecum compatibile cu WRT54G. Am fost capabil să ruleze WRT54G binare pe ea. Voi posta mai multe informatii atunci cand m-am prins pe pagina mea NSLU2.

7/16/2005 Release 0.6

Versiunea 0.6 a distribuției a fost încărcat. Am verificat că această versiune se va instala pe cele mai recente (ca de acum) Linksys firmware-ului, 4.00.7. Au fost mai multe curatarea făcute în scripturi, wrt54g.sh, wrt54g_put.sh și remote.sh și o anumită logică suplimentară a fost adăugată pentru instalarea sub Cygwin. Eu fac teste meu pe o WRT54G, dar am înțeles că va lucra, de asemenea, pe wrt54gs Datorită lui Steven Stewart de asistență cu această versiune.

7/14/2005 Release 0.6 vine în curând!

Datorită Steven Stewart, am noua versiune în curs de desfășurare pe care le-am testat cu firmware-ul tot drumul până la 4.00.7! Se pare că nu este atât de Linksys fierbinte la fixarea bug-ul, care-mi permite să instalați hack meu mai mic. Sper să aibă eliberarea făcut în următoarele două zile.

3/30/2005 Știri

Am tot fost prea ocupat pentru a face mai mult cu WRT54G mea, dar am avut un feedback care să Linksys au închis în cele din urmă "bug ping", care mi-a permis să instaleze Livrare mi, deci, dacă sunteți de gândire despre upgrade, păstrați în mintea.

Am făcut câteva comentarii mai mult de dispozitive de rețea pentru TomsNetworking și cu mai multe dispozitive de tip mass-media, am fost capabil de a utiliza NSLU2 mea ca un server. Vezi pagina mea de NSLU2 pentru detalii.

1/15/2005 Ceea ce am făcut până la

Am fost destul de ocupat în ultima vreme și nu au avut o sansa de a face joc mult cu WRT54G. Din fericire, există o mulțime de alte persoane acolo care fac această casetă de mic să cânte. Am auzit că distribuția meu încă mai lucrează cu cele mai recente firmware fiind eliberate de Linksys. Dacă aveți o experiență diferită, lasă-mă să știu. Există atât de multe jucării acolo pentru a juca cu aceste zile. Am petrecut mult timp cu NSLU2 și am făcut o mulțime de scris pentru TomsNetworking. Iată o listă de articolele mele:

  • Iată o revizuire a Viewsonic WMG120
  • Am făcut o revizuire a Viewsonic WMA100.
  • Mi-am luat o privire la Express Keyspan control de la distanță.
  • Am făcut o revizuire a music player-Roku Soundbridge de rețea
  • Am făcut o revizuire a Box Kuro

I-am scris o serie de articole pe NSLU2 Linksys.

  • NSLU2 Partea 5: aici
  • NSLU2 Partea 4: aici
  • NSLU2 Partea 3: aici
  • NSLU2 Partea 2: aici
  • NSLU2 Partea 1: aici

7/11/2004 nouă pagină NSLU2

Am creat o nouă pagină pentru informații despre NSLU2 pot acum telnet în aparatul de rulare și a începe explorarea!

7/10/2004 nou dispozitiv

Am fost de hacking pe un dispozitiv nou Linksys, NSLU2. E un mic bazat pe Linux, dispozitivul de stocare de rețea, care poate fi avut pentru mai puțin de $ 100. Tocmai am luat ieri si nu au avut o mulțime de timp cu ea, dar am verificat că acesta utilizează un sistem de fișiere ext3 formatat pe care le pot monta sub OSX. Am găsit, de asemenea, o serie de opțiuni ascunse, inclusiv posibilitatea de a activa telnet pe ea. Până în prezent, nu am spart o parolă pentru orice cont cu o coajă. Dacă cineva are un cracker parolă bună, conturile cu scoici de pe caseta sunt:

rădăcina: WeeOvKUvbQ6nI: 0:0: root :/ :/ bin / sh ourtelnetrescueuser: scNn.3AteBFc:. 100:100 :: / home / user :/ bin / sh

6/27/2004 Versiunea 0.51 lansat

Adăugat Întrebări frecvente

5/30/2004 versiunea 0.5 lansat

Adăugat două utilizator contribuit pcakages: dropbear, un mic ssh Daemon și Iptraf, o anchetă de monitorizare a traficului de utilitate. Nici pacakge este instalat în mod implicit. Pentru a instala, adăugați fișierele lor de a "distro.tar" fișier și modificați script-ul, probabil, wrt54g.sh pentru a le configura pe fiecare instalare. Adaugata comenzi suplimentare iptables pentru a script-ul de pornire a ține cont de PPPoE. Curatarea mici.

4/11/2004 instalare Windows

Instrucțiuni de instalare adăugate pentru cei care doresc pentru a instala distribuția de la o mașină de Windows care utilizează instrumentele Cygwin. A se vedea fișierul README inclus pentru instrucțiuni.

3/23/2004 nou firmware-ul Linksys

Linksys a lansat un nou firmware, versiunea 2.02.7. Testarea arată distribuția meu încă mai lucrează cu această nouă versiune. Am primit, de asemenea, o serie de rapoarte care oamenii nu au fost capabili de a utiliza distribuția mea, la toate. La o analiza ulterioara, se pare ca în cazul în care ambele cazuri s-au datorat faptului că portul WAN WRT54G lor nu a fost configurat. Odată ce portul WAN a fost înființat, distro instalat și a fugit în mod normal.

3/11/2004 Versiunea 0.4 Lansat

Sprijin în primul rând complet pentru "fix" firmware Linksys Această versiune nu are nici o funcționalitate nouă, dar acum sprijină pe deplin actuala firmware-ului Linksys.

3/6/2004 Versiunea 0.4 Alpha Lansat

Prima încercare de a sprijini "fix" firmware Linksys. Voi suna această versiune 0.4 alpha, dar are în prezent nici o relație la edițiile anterioare. Eliberare este strict orientată spre persoanele care doresc să experimenteze cu router-ul lor, dar nu doriți să efectuați modificări permament. Linksys a "fixat" bug în firmware-ul lor, care a permis distribuirea meu pentru a rula Routere :-( achiziționate astăzi va avea probabil firmware-ul fix instalat pe ele, dar din fericire, a fost descoperit faptul că au lăsat încă o gaură mică.. Am avut unele probleme cu obtinerea de distribuție meu deplin pentru a lucra, dar am creat un pic de "coajă de comandă", astfel încât să puteți cel puțin traistă în jurul valorii de un pic.

Mea "shell" este cam de un lucru bizar. Acesta trimite comenzi pentru caseta prin serverul de web Linksys și apoi analizează ieșirea HTML pentru afișare. Nimic nu este instalat pe router, și nu se operează modificări la router. E doar un instrument de la distanță pentru a executa comenzi Linux pe caseta. Comenzi simple, cum ar fi "PS-topor", "ls-al", "ecou", "pisica", etc va funcționa. Eu nu am fost în măsură să înceapă în mod corespunzător până unealta primi, "epi_ttcp". Datorită acestui fapt, eu nu pot instala software-ul nou pe caseta. Dacă cineva are vreun succes cu pornirea acestui instrument, lasă-mă să știu. După ce am trecut pot obține această problemă, eu pot porta restul distro mea de a firmware nou.

Cochilia mea comanda nu surprinde mesaje de eroare, deci, dacă comanda generează o eroare, veți vedea nici o ieșire. De asemenea, nu mențin stat, deci un "cd" comanda nu se va reporta de la o comandă la alta.

Cerinte: Sunt rulează acest instrument pe versiunea de firmware v2.02.2. Acesta va funcționa probabil pe alte versiuni. Instrumentul este scris în bash și se bazează pe sed, wget sau curl (curl doar testat). Am testat pe OSX și Linux. Pentru a utiliza instrumentul, modifica doar parola router-ul și adresa IP în dosar, remote.sh. Executa script-ul și introduceți comenzile.

Oricine este interesat de a merge mai departe cu router-ul și de a face schimbări permanente ar trebui să viziteze forumuri sveasoft enumerate mai jos.

1/1/2004 An Nou fericit!

Am fost experimente cu un firmware personalizat WRT54G develped de James Ewing la sveasoft.com. Ea are multe caracteristici, cum ar fi ssh, traffic shaping, de reglare a puterii, modul de client, etc Dacă sunteți interesat în folosind un firmware personalizat pe WRT54G dvs., vizitați forumul lui WRT54G.

12/6/2003 Versiunea 0.3 lansat

Adaugata dproxy-NextGen, un server de nume cache. Sunt folosind un pic diferit față de conceput, dar vă permite să utilizați WRT54G ca server DNS și, de asemenea, vă permite să aibă rezoluția de nume privată. Prin adăugarea intrările dvs. proprii pentru / var / etc / hosts, puteți face referire la computerele pe LAN casa ta prin nume. Puteți adăuga, de asemenea, "liste negre" nume fișier pentru a împiedica rezolvarea numelor, și anume "127.0.0.1 doubleclick.com". Rețineți că la fel ca orice altceva în această distribuție, aceasta este experimental. În cazul în care se execută dproxy destul de mult, se poate umple discul berbec cu cache-ul său.

Aceasta este probabil ultima versiune de sprijin versiunea 1.30.7 de flash. Cele mai noi versiuni de la Linksys au fixat bug importante și am nevoie pentru a trece la ei. Acest lucru înseamnă că, în scopul de a utiliza distribuții mele viitoare va trebui să instalați un flash-Linksys modificat, care permite nou cod pentru a fi instalate. Acest lucru poate fi riscant, dar, de asemenea, deschide posibilității de a face modificări permament la caseta. Am fost construirea clipește propriile mele cu un oarecare succes (și un eșec). Stay tuned.

11/2/2003 Am niște vești bune și niște vești proaste.

Prima veste proastă: Noul "fix" firmware (versiunea 1.42.2) este afară și este implicit upgrade-Linksys pentru caseta. Acest lucru înseamnă că, dacă ați cumpărat o casetă și apoi upgrade la versiunea recomandată, distribuția mea nu va funcționa.

Acum, vestea bună: firmware-ul vechi este încă disponibil de la Linksys aici. Și încă o veste chiar mai bine: Kudos la Linksys și Broadcom, care s-au lansat tot (inclusiv direcții!) Pentru a construi propria flash. Aceasta include sursa toolchain și pentru tot ceea ce, cu excepția pentru un factor de câteva binare și utilitare. Acest lucru înseamnă că acum este posibil să se facă modificări permanente la punctul de acces pentru funcționalitate suplimentară. Sursa toolchain și este disponibil în versiunea 1.42.2 de la Linksys. Această opțiune nu este pentru timizi, deoarece este ușor de a transforma într-o caseta de doorstop scump. Personal, am reușit să construiască un fulger, dar nu au încă instalat. Livrare meu nu încearcă încă să facă nimic altceva decât o instalare RAM.

Demonstrați-vă sprijinul pentru decizia de Linksys și Broadcom prin cumpărarea de unul.

Descărcați de distribuție

Vizitează pagina mea Snort WRT54G

Datorită Ross Jordan, Collier CJ, Grech Ben, Dan Kegel și alții care au făcut ridicarea grele în imaginind cum să obțineți noul cod pe caseta

Jim Buzbee [email protected]

Inițial, la http://www.batbox.org/wrt54g-linux.html

La pagina principală 

Sciencespaces
© 2014 Created with the assistance of @ReuN Support Team. All rights protected.