Software-ul

Am inclus aici o serie de proiecte software. Aș dori să-i mulțumesc FSN pentru acordarea de sprijin în timp ce mai mult matematic al acestei descărcări a fost în curs de dezvoltare.

Cod pentru arcsinusul complexe, arccosinusul și funcțiile arctangenta

I-am scris cod pentru a pune în aplicare arcsinusul complexă, arccosinusul și funcțiile arctangenta casinh, Casin, cacosh, cacos, catanh, Catan . În prezent, intenționez pentru ca acestea să devină parte a sistemului de operare FreeBSD, dar aș fi dispus să lucreze cu oricine care vrea să-l adăugați la alte sisteme (de exemplu, pachetul glibc). Codul se bazează pe hârtie "de punere în aplicare arcsinusul complex și funcțiile arccosinusul folosind tratarea excepțiilor" de către TE Hull, Thomas F. Fairgrieve, si Ping Tak Tang Petru, publicată în Tranzacții ACM on Software matematică, Volumul 23 Issue 3, 1997, Pagini 299-335 , http://dl.acm.org/citation.cfm?id=275324 . Codul este disponibil la http://people.freebsd.org/ ~ Ștefan / în fișiere catrig.c , catrigf.c , catrigl.c . Testele indică faptul că ambele părți reale și imaginare ale rezultatelor sunt bune pentru a în termen de 4 ULP (unitati in ultimul loc). Acestea sunt cu siguranță mult mai precise decât implementările curente în glibc sau NetBSD. Codul catrig.c este complet comentat, iar codul catrigf.c și catrigl.c sunt float și lungi duble (80 biți și 128 biți), respectiv versiuni. float versiune a dat rezultate, ocazional, a căror precizie este mai gravă decât 4 ULP.) Algoritm în hârtie de Hull, Fairgrieve și Tang este, de asemenea, utilizat în biblioteci Boost: http://www.boost.org/doc/libs/1_51_0/boost/math/complex/asin.hpp . Punerea în aplicare a acestora este mult mai fidel algoritm original, apoi codul meu. Bibliotecile Boost conține, de asemenea codul pentru atanh și OCA-urile . În ultimele două algoritmi trebuie remedieri să fie corecte, în unele cazuri, de margine: a se vedea https://svn.boost.org/trac/boost/ticket/7290 și https://svn.boost.org/trac/boost/ticket/7291 . Un Tex live port pentru FreeBSD Distribuția TeX live este un mod cuprinzător și modern, pentru a obține o instalare completă a TeX de pe computer. Cu toate acestea, utilizatorii de FreeBSD sunt consternați să găsească nici portul pentru Tex live pe sistemul lor de FreeBSD. Cu toate acestea, există trei modalități de a dobândi TeX Live pe computer FreeBSD.
 • Descarcati script de instalare de la http://www.tug.org/texlive/acquire-netinstall.html . Este de fapt lucrează pentru FreeBSD, și binarele de descărcări în care vor lucra direct pe sistemul dumneavoastră FreeBSD. Cu toate acestea unele programe, cum ar fi xdvi ar putea să nu funcționeze, deoarece acestea s-ar putea lega împotriva unei diferite xorg biblioteci decât le-ați instalat.
 • Utilizați mea texlive-install portul . Acest lucru va construi binare din sursa, si apoi descărcați script de instalare citată mai sus, și apoi folosi acest script de instalare pentru a descărca TeX Live. Acesta va folosi binare construite de la sursa. Acesta nu face parte din porturile care vin standard cu FreeBSD, deoarece acesta este considerat a fi un risc de securitate, deoarece nu Checksum script de instalare care le-a descărcat.
 • Utilizați porturile FreeBSD pentru TeXLive dezvoltate de Romain Tartiere. Acest lucru este destul de complicat de folosit, dar aceasta nu sunt conforme cu mult mai mult pentru a filosofiei FreeBSD porturi decât mi -texlive instalare port.
Xkbset Acesta este un program pentru a ajuta la gestionarea multe dintre caracteristicile xkb de ferestre X. Aceasta include caracteristici cum ar fi MouseKeys, AccessX, StickyKeys, BounceKeys, și SlowKeys, așa cum este descris mai jos . Acesta include un program de GUI pentru a ajuta cu managementul accelerație MouseKeys. Programul este disponibil în formă sursă aici . Ați putea dori, de asemenea, să se uite la alte programe similare: (MouseKeys este buggy cu privire la accelerație: a se vedea bugfix-pentru-MouseKeys Acest lucru este parțial fixat în versiunea 4.0.2 XFree86, și pe deplin stabilit în versiunea 4.0.3.). Lichide Programe Aici sunt unele programe de simulare a fluidelor. Acestea sunt toate scrise pentru Unix.
 • Screensaver xlockmore conține modul de euler2d , care simuleaza 2D ecuația Euler. Utilizați versiunea 4.17 sau mai sus (dar versiunea 4.18 conține optimizări semnificative). Acesta poate fi obținut de la aici sau aici . Acest lucru a fost, de asemenea încorporată în xscreensaver programului.
Imagine a Soluție de 2d ecuația lui Euler
 •  Am scris câteva programe pentru a simula ecuatiile Navier-Stokes, cu condiții de boundar periodice. Ei fac uz mare de Fast Fourier Transform pachet fftw . Pentru afișarea, fac uz de protocol OpenGL - Eu folosesc Mesa pachet. Acestea sunt disponibile aici .
AccessX pentru X Window Notă a adăugat august 2012: informațiile din această secțiune este foarte veche și cea mai mare parte vechi. Aici am descriu AccessX, o opțiune construit în versiunea X Window R6 și de mai sus. Acest lucru ajută utilizatorii care au deficiente de anumite cu privire la abilitățile lor de a utiliza tastatura sau un soareci. Dacă aveți alte informatii pentru a pune pe această pagină, vă rugăm să spuneți-mi despre ea:[email protected] . Pentru anumite versiuni ale X Window puteți găsi o construit în program numit accessx care vă permite să activați aceste opțiuni pe și în afara. Aceasta include IRIX 6.5 pentru SGI , eventual ceva pe Soare , și DECwindows . Pentru alte versiuni ale X, există acum o serie de alte programe care fac aceeași sarcină:
 • XFree86-4.0 are o xf86cfg de utilitate care permite utilizatorilor să seteze unele dintre opțiunile accessx.
 • O linie de comandă interfață de program de xkbset scrise de mine.
 • Un program foarte limitat, dar destul de ușor de înțeles, ieftin-accessx-0.1.tar.gz .
 • Eliberați aparent 6.6 de ferestre X (versiunea 11) Soarele va include și DEC / Compaq-a donat accessx programului. Uita-te pentru acest lucru în momentul de distribuție preferat capturile de până la X11R6.6.
Există instrucțiuni foarte frumos cu privire la utilizarea de caracteristici diferite de la accessx http://ccpc5.unican.es/doc/du-40D-doc/AQ917BTE/DOCU_013.HTM , și, de asemenea, o descriere detaliată (inclusiv mai multe detalii despre accelerația de MouseKeys ) în documentulftp://ftp.x.org/pub/R6.4/xc/doc/hardcopy/XKB/XKBlib.ps.gz . În special, în cazul în care caracteristica de accessx X este pornit, multe caracteristici ale accessx poate fi pornit fără a executa nici un program special, și anume:
 • Taste adezive: Deci, de exemplu, pentru a obține @, apăsați tasta SHIFT, eliberați-l, apoi apăsați 2. Pentru a scrie xkb, apăsați SHIFT de două ori, apoi xkb, apoi SHIFT din nou. Funcționează, de asemenea, cu control si ALT. Pentru a comuta această pornit / oprit, apăsați tasta SHIFT de 5 ori.
 • Taste lente: Cauze cheile pentru a lucra numai în cazul în care acestea sunt presate pentru o anumită perioadă de timp (prese așa accidentale ale tastelor nu se înregistrează). Pentru a comuta această pornit / oprit, apăsați tasta SHIFT pentru 8 secunde.
 • Taste mouse-ul: tastatura numerică poate fi folosită la fel de bine ca și mouse-ul pentru a muta cursorul. Pentru a comuta această pornit / oprit, apăsați în această ordine (care le deține în jos până când ați terminat cu a treia cheie): tasta Shift stânga, stânga ALT cheie, NUM LOCK-cheie. (De fapt, mouse-ul este buggy cu privire la accelerație: a se vedea bugfix-pentru-MouseKeys .)
Există mai multe moduri de a comuta această caracteristică pe accessx. De exemplu:
  • La pornirea X, au + accessx pornit. De exemplu, dacă începeți X cu comanda startx , face ca aceasta:         startx - + accessx
  • Dacă utilizați X prin intermediul xdm, uita-te apoi pentru un fișier numit xServers într-un director care ar putea fi numit / usr/X11R6/lib/X11/xdm , și asigurați-vă că acesta are o linie de genul        : 0 locală / usr/X11R6/bin / X + accessx 
(OK, nu am testat acest lucru - poate că altcineva l-ar testa si spune-mi daca functioneaza.)
 • Utilizați mea de utilitate xkbset , după cum urmează:         xkbset o
 • Dacă utilizați versiunea 4.0.2 XFree86 sau mai mare: ca rădăcină de editare / usr/X11R6/lib/X11/xkb/X0-config.keyboard (sau ori de câte ori acest fisier este), și asigurați-vă că AccessxKeys apare într-o linie de genul        Controale + + = RepeatKeys MouseKeys + + MouseKeysAccel AccessxKeys (acest fișier poate fi creat prin xf86cfg , sau puteți crea singur).  
Matematic naturale Acesta este un program care permite o să scrie matematică așa cum se vorbește, și îl convertește la latex, astfel încât să poată fi redactat frumos. Acest lucru a fost scrisă inițial pentru a ajuta persoanele cu dizabilități să scrie matematică. Este numit Matematic natural . Polyomino Puzzle Aici este o suită de programe pentru a rezolva puzzle-uri, în care polyominoes plasate într-o formă geometrică (de obicei un dreptunghi). Unele dintre acestea au fost folosite pentru a rezolva unele dintre problemele de la http://www.xs4all.nl/ ~ GP / PolyominoSolver / Polyomino.html . Dacă cineva găsește bug-uri în programele mele, sau pot oferi unele verificarea independentă a unora dintre numerele mele, aș aprecia. Screensaver xlockmore conține modul polyominoes , care rezolvă puzzle-uri diferite polyomino în timp real. Utilizați versiunea 5.01 sau mai sus (dar versiunea 5.00 are o problemă mai mică set numit pentominoes ). Acesta poate fi obținut de la aici . Acest lucru a fost, de asemenea încorporată în xscreensaverprogramului.
Imagine a Polyominoes
Debitarea Pachetul
Acesta este un pachet de programe care permit o să distribuie o sarcină Programare (de exemplu, numărarea PRIMES gemene) peste mai multe calculatoare. Acesta este descris la http://www.math.missouri.edu/ ~ Stephen / software / dispensa / . Notă adăugat 22 august 2012: acest software nu pare să lucreze cu versiuni mai recente ale codului bazei de date Berkeley. Nu este, probabil, lucruri mult mai bine acolo pentru a rezolva această problemă astăzi. Pachetul sferică Acest PDE calculeaza pe sfere folosind armonici sferice. Acesta este descris la http://www.math.missouri.edu/ ~ Stephen / software / sferică / . "Fast corect de închidere" Pachetul Aceasta calculeaza "Ridicarea rapidă Exactă" pentru ecuatii de tip Jeffery lui. Acesta este descris la http://www.math.missouri.edu/ ~ Stephen / software / fec / .   Inițial, la http://www.math.missouri.edu/~stephen/software/ La pagina principală 
Sciencespaces
© 2023 Created with the assistance of @ReuN Support Team. All rights protected.
Contact Form | Privacy policy | Cookie policy